Lakrids Cupcakes

Lille Kage Hus

Lakrids Cupcake Opskrifter

Lakrids Cupcakes

Lakrids cupcakes

 

(12 standard cupcakes eller ca. 16 mini cupcakes)

 

190g hvedemel

1 teskefuld bagepulver

¼ teskefuld natron

2 skefulde lakrids pulver

½ skefuld anis

85g ikke saltet smør, blødgjort

130g sukker

¼ teskefuld salt

2 store æg ved stue temperatur

0.6 dl raps olie

1 teskefuld lakrids essens

2 skefulde creme fraiche blandet med 2 skefulde mælk

 

1. Placer en bageplade i midten af din ovn og varm ovnen op til 170 grader (jeg bager mine cupcakes med blæseren slået fra).

 

2. I en medium størrelse skål pisk melet, bagepulver, lakrids pulver, anis og natron sammen

 

3. I en køkken maskine med k-spade (eller en stor skål hvis der bruges en hånd mixer), bland smør, sukker og salt sammen på medium hastighed indtil konsistensen er let og luftig, omkring 2 minutter, skrab siderne på skålen hvis nødvendigt.

 

4. Tilføj ægene et ad gangen, bland godt efter hver tilføjet æg, derefter bland olie og lakrids essens. Reduser mixerens til lav hastighed; tilføj de tøre ingredienser af 3 omgange, skiftevis med mælken og slut med de tøre ingredienser. Bland hver tilføjelse indtil de er blandet ind, men pas på med at mixe for meget.

 

5. Del dejen mellem de forberedte cupcake wraps i en cupcake/muffin bageplade, fyld hver cup ca. Halv fuld. Bag dem for 16-20 minutter indtil en tandstik skukket ind i centrum af en cupcake kommer ud helt ren. Overfør cupcake bagepladen til køle/net stativ. Fjern cupcakene fra deres bageplade efter 5 minutter. De skal være helt afkølet før glasuren kan tilføjes.

 

Lakrids Frosting (glasur)

 

250g smør

500g flormelis

1 teskefuld lakrids essens

mælk

 

Blødgør smøret indtil bleg og luftig, derefter tilføj gradvist flormelis, en kop ad gangen, tilføj salten og essensen og bland det godt sammen. Hvis din masse er meget stiv tilføj en lille mængde mælk indtil det er konsistensen du gerne vil have. Jeg dekorerede mine cupcakes med nogle bløde lakrids stykker. Til glasuren brugte jeg en Wilton 2D tyl. Overfyld ikke din sprøjtepose for at opnå det bedste resultat og sprøjt dine cupcakes med glasure når du står direkte over dem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Licorice Cupcakes

 

makes 12 standard cupcakes or approx. 16 mini cupcakes.

 

190g all-purpose flour

1 teaspoons baking powder

¼ teaspoon baking soda

2tsp licorice powder

½ tsp anise

85g unsalted butter, softened

130g granulated sugar

¼ teaspoon salt

2 large eggs, at room temperature

0.6 dl rapeseed oil

1tsp licorice essence

2tbsp crème fraiche mixed with 2tbsp milk

 

1. Adjust an oven rack to the center of your oven and heat the oven to 170 degrees *I bake my cupcakes with the fan setting off).

 

2. In a medium bowl, whisk together the flours, baking powder, licorice powder, anise and baking soda.

 

3. In a stand mixer fitted with the paddle attachment (or a large bowl if using a hand-held mixer), beat the butter, sugar, and salt on medium speed until light and fluffy, about 2 minutes, scraping down the sides of the bowl as necessary.

 

4. Add the eggs one at a time, beating well after each addition, then mix in the oil and licorice essence. Reduce the mixer speed to low; add the dry ingredients in three additions, alternating with the milk and ending with the dry ingredients. Beat each addition just until incorporated. Don’t overmix.

 

5. Divide the batter between the prepared cases in a cupcake/muffin tray, filling each cup about just over half full. Bake for 16-20 minutes, until a toothpick inserted into the center of a cupcake comes out clean. Transfer the cupcake tray to a wire rack to cool. Remove the cupcakes from the tray after 5 minutes. Cool completely before frosting.

 

Licorice Frosting:

 

250g butter

500g Icing Sugar

1tsp Licorice Essence

Milk to slacken

Pinch of salt

 

Cream the butter until pale and fluffy, then gradually add the icing sugar, one cup at a time, add the salt and essence and incorporate it fully into the icing. If it is very stiff add a very small amount of milk until it is the consistency you would like. I decorated my cupcakes with some soft licorice pieces. For the icing I used a Wilton 2D nozzle. For best results don’t overfill your piping bag and pipe whilst standing directly over the cupcake.

 

Lakrids Cupcakes
Instagram