Bordkort Cookies Tutorial

Opbevaring af cookies

 

Jeg ville normalt lave cookies op til en uge før. Når glasuren har tørret på cookien vil det ikke kunne falde af, så hvis dine æg er pasteuriseret er der ingen grund til bekymring med sygdom. Når småkagerne er helt tørret, har jeg pakket dem individuelle i cello poser og derefter placere dem i en lufttæt beholder i et mørkt, køligt og tørt sted. Du kan også gemme royal icing, som du ikke har brugt i op til en uge i køleskabet, før du bruger den igen bør du lade det komme til stuetemperatur og giver det en meget god omrøring, da det godt kan skilde lidt.

 

Du kan også fryse hele dekoreret cookies, hvis du har en masse at lave til en begivenhed. Individuelt pak dem i forseglede fryseposer og derefter placere dem i en lufttæt beholder. Når du fjerner beholderen, åben ikke låget, indtil de er helt optøet (jeg lader dem normalt stå natten over) ellers vil du få kondens, som kunne ødelægge glasur.

 

Cookie dejen kan også fryse godt rå, og du kan igen fryse udekorerede cookies på

Lille Kage Hus

Bordkort cookie tutorial

Skrivning med royal glasur kan være lidt hårdt, denne teknik vil vise dig hvordan du spore et omrids på en oversvømmet cookie til at sætte et navn eller en besked. For information om værktøjer og opskrifter, kontrollere menuen øverst på siden. Alt det kræver er en smule tålmodighed og masser af praksis at lave smukke cookies til dine gæster.

 

Med varme hilsner, Marie

Tag din royal icing (du kan finde opskriften her) og ha’ en spray flaske med vand eller noget vand som du kan tilsætte i meget små mængder. Jeg brugte 2 forskellige farver til disse cookies, så du behøver nogle gel paste (pastafarver) i farverne du ønsker og nogle tandstikker. Mere information om redskaber til brug for dekoration kan findes her.

Tilføj en lille bitte smule farve ad gangen, specielt hvis du ønsker lyse farver er det en god ide at bruge en tandstik.

Brug nu din spray flaske eller tilføj en lille bitte smule vand med en kniv eller ske, fortynd glasuren indtil du har opnået medium konsistens. Du får brug for noget medium konsistens og noget oversvømmelses konsistens i begge farver, når du har medium konsistens kan du overføre noget til en sprøjte pose og derefter fortynd glasuren yderligere til oversvømmelses konsistens. Jeg vil snakke mere om hvordan konsistens skal se ud om et øjeblik.

Du ønsker din medium konsistens til at holde formen selv efter du venter på at det sætter sig. Det vil ikke synke tilbage i glasuren og lave en blød overflade. Hvis du synes du har tilføjet for meget vand, kan du tage noget af din tykke glasur og mix det i for at gøre det tykkere. Du skal ikke tilføje flormelis direkte i din glasur, da det kan gøre din glasur ujævn og det kan sætte sig fast i sprøjte posens tyl og måske gøre overfladen på din cookie ujævn.

 

Klargør din sprøjte pose og tyl, hvis du putter tylen ind i koblingen, så kan du lade det ligge til siden indtil du skal bruge det.

 

 

Put din sprøjte pose med tyl I en kande eller et stort glas, så du nemt kan fylde posen med glasur. Det er en god ide ikke at fylde posen for meget, så dine hænder ikke behøver, at arbejde så meget og du kan arbejde mere præsist.

 

 

Som du kan se her, sprøjte posen er rimelig løs rund om glasuren hvilken gør at det ikke kommer ud af tyl før du presser let på posen, dette vil tillade dig at arbejde uden det drypper med glasur når du ikke ønsker det.

 

 

Når du har din medium konsistens glasur I din sprøjte pose, fortynder du den overskydende glasur lidt mere med vand (du skal ikke bruge ret meget) så du opnår oversvømmelses konsistens. Du kan teste din oversvømmelses konsistens ved at køre en kniv igennem glasuren og tæl hvor lang tid det tager for overfladen at blive blød igen. Der skal gå omkring 10-15 sekunder for at få en flot blød finish. Som du kan se på billedet oversvømmelses konsistensen til venstre har en blød overflade hvorimod medium konsistensen til højre stadig holder sin form.

 

For at din glasur ikke skal tøre I din tyl kan du placer dem I et glas med en lille smule fugtig køkkenrulle i bunden indtil du skal bruge dem.

 

 

Med medum konsistens glasur bruger jeg en Wilton nummer 2 tyl, sprøjt et omrids omkring din cookie. Løft tylen en smule over cookien og lad glasuren falde på plads på cookien. Hvis du laver en fejl kan du take en ren, fugtig og mad godkendt paintbrush og forsigtigt børste glasuren af din cookie.

 

 

Hvis du har et lille overlap nogle steder på din glasur, kan du bløde det ud med en tandstik eller en kød nål.

 

 

Tag din oversvømmelses konsistens glasur og fyld omridset med det, jeg har brugt en Wilton nummer 2 tyl til det her.

 

 

Med din kød nål eller tandstik kan du trække glasuren til kanten med en cirkulær bevægelse, glasuren vil falde pænt ind til kanten. Hvis du har nogle loft bobler i din glasur kan du også poppe dem med din kød nål eller tandstik.

 

 

Forsigtigt hold din cookie I kanten og ryst den og glasuren vil blive blød og glat. Herefter ønsker vi at glasuren får lidt skorpe før vi tilføjer den næste farve, så vi undgår at farverne løber sammen. Jeg placere normalt mine cookies foran en ren blæser, det fremskynder dannelsen af skorpen og dine cookies vil også komem til atr skinne dejligt. Jeg lader dem normalt tøre i 20 minutter før jeg tilføjer den næste farve.

 

 

Tilføj din næste oversvømmelses konsistens glasur farve til din cookie, som du kan se er der smallere I toppen, brug din kød nål eller tandstik til at trække glasuren på plads. Giv igen din cookie et lille ryst og placere din cookie foran blæseren så farven danner skorpe. Nu er du nødt til at lade din cookie tøre natten over (så snart der er dannet en skorpe kan du slukke for blæseren). Glasuren skal være helt tør før du er klar til næste trin ellers vil glasuren smuldre når du bruger din kød nål eller tandstik.

 

 

Tag noget bagepapir og brug et print af den ønskede font, overfør navnet til bagepapiret med en edible food marker, Jeg bruger en food marker fordi når jeg så går over med en kød nål eller tandstik vil farven ikke kunne ødelægge cookien. På denne måde vil det være fødevare sikkert. Lad bagepapiret tøre efter du har skrevet på det så der er mindre chance for at farven bliver overført til din cookie.

 

 

Med din kød nål kør den med et mellem tryk over den overførte skrift. Ikke for hårdt da du ikke ønsker at ødelægge glasuren på din cookie. Hold papiret sikkert på plads med dine hænder mens du arbejder så papiret ikke bevæger sig.

 

 

Nu har du en nem omrids du kan følge med din glasur, Jo mørkere den glasur du har en outline er jo lettere vil det være at se det omrids du har lavet med din kød nål. Det er lidt sværere at se på en hvid glasur, det er værd at tænke over når du planlægger dine farve valg.

 

 

Med en fin tyl og medium konsistens glasur følg linierne, du kan igen bruge en kød nål til at rette op på små fejl og mellemrum. Jeg har brugt en PME Tyl nummer 1, men en Wilton nummer 1 skulle også virke så længe skrifttypen ikke er for lille.

 

Efter du er færdig med at skrive skal du lade din cookie tøre et par timer før du kan pakke dem. Til at holde dem friske bruger jeg individuelle cellofan poser eller en zip lås pose og placere dem i en lufttæt boks. Hold dem væk fra meget kolde eller meget varme rum og uden for direkte sollys. De vil holde sig friske i ca. 3 uger.

 

 

Flere eksempler på at skrive på cookies.

 

Du kan også bruge denne teknik til at skitsere tegn eller mønstre på din cookie, før du tilføjer detaljer. Nogle cookie bagere bruger en KopyKake eller en Pico projektor til billeder, men hvis du bare laver cookies som en hobby er det en meget billig og effektiv måde at gøre det lettere.

 

 

Hvis du har spørgsmål kan du stille dem ved at emaile mig her, eller ved at kommentere på Facebook her.

 

Med varme hilsner, Marie

 

Instagram