Royal Icing Opskrift

Lille Kage Hus

Royal Icing Opskrift, konsistensen

og tips

 

Royal Icing, Pretty colour icing, Sprinkles, Cookie Decorating, Cookie Tutorials

 

500g flormelis

60g pasteuriseret æggehvider (det er meget vigtigt, de er pasteuriseret)

1 spiseskefuld citronsaft

Vand til at justere konsistensen (tilføj kun en lille smule ad gangen)

 

Bland æggehviderne med citronsaft i en stor skål . Brug en køkkenmaskine feks. en Kenwood eller hånd mixer. Pisk ikke for hårdt, kun 1-2 minutter.

 

Tilsæt flormelis og pisk på en lav hastighed i starten

 

Herefter stige til et medium hastighed og pisk, indtil glasuren er hvid og glat

 

Tag en del af glasuren, du gerne vil farve og kom den i en anden skål

 

Dæk resten af din glasur med et rent, fugtigt viskestykke, mens du arbejder med hver farve

 

Ved hjælp af gel farver kan du lave din glasur den farve, du ønsker.

 

Tilsætning af en lille mængde vand på et tidspunkt, få glasuren til en oversvømmelse konsistens

 

Oversvømmelses konsistensen er, når du kører en kniv gennem din glasur og på 10-15 sekunder vil det blive helt glat i skålen.

 

For at skitsere og lave detaljer, vil du ønske en stivere glasur. Men til de fleste formål og grundlæggende cookies, vil man bruge glasur med oversvømmelses konsistens.

 

Konsistensen

Dette er måske den sværeste del når man laver cookies, men når man har fundet ud af hvordan det virker for dig, vil man ikke have problemer med at få fantastiske resultater.

 

TYK KONSISTENS: Dette er en meget tyk glasur, næsten direkte fra mixeren, Jeg tilføjer normalt kun en lille smule vand til glasuren, hvis jeg synes den er for tyk, men denne konsistens er rigtig god til at lave royal icing roser, blade og når man bruger formet tyller som ”basket weave”

 

 

 

 

 

 

 

Tyk konsistens til roser

 

MEDIUM KONSISTENS: Dette kan bruges til at skrive tekst, detaljer, omridse

Start med den tykke glasur, med en spray flaske, fortynd det ned gradvist indtil man kan se det løser sig en smule, (lidt ligesom tandpasta konsistens) man kan se at glasuren bevæger sig meget mere frit med en ske.

 

 

 

 

 

 

 

Medium konsistens til at skrive

 

På dette tidspunkt tag en skefuld og lad indholdet falde ned I skålen, hvis det falder let (uden at være flydende) så har du opnået medium konsistens icing. Hvis du bringer icing op i en spids, skulle det bløde hænge over, og ikke sidde stift eller smelte i det resterende icing.

 

20 SEKUNDER KONSISTENS: Denne konsistens vil give dejlige puffy detaljer på dine cookies, og som det siges, du ønsker at icing forsvinder på omkring 20 sekunder. Det er kun flydende nok til at lave en blød overflade, men stadig stå op fra cookien.

 

 

 

 

 

 

 

20 sekunder konsistens til kanin kinder

 

OVERSVØMMELSES (eller "flood") KONSISTENS: Bruges til at oversvømme cookie

Igen spray gradvist i skålen, medium konsistensen er lidt ligesom tandpasta, du ønsker din oversvømmelse konsistens mere som shampoo. Forskellen er ikke stor, men det gør hele forskellen til at få en blød og skinnende overflade på din cookie. Når du er ved at have den rigtige konsistens, drys en lille smule glasur fra din ske og se hvor lang tid det tager at forsvinde. Det skal tage ca. 10-15 sekunder før det forsvinder. Hvis det forsvinder for hurtigt, tilføj noget mere af din tyk konsistens glasur fra din mixer (ikke flormelis da du så vil få klumper i din glasur) så det er bedst at beholde noget tyk glasur hvis du skulle lave en fejl.

 

 

 

 

 

 

 

 

15 sekund flooding konsistens 10 sekund konsistens "wet on wet" cookies

 

TIPS

1. Tørre tid

For hver lag af glasur du tilføjer din cookie, skal en cookie tørre så glasuren kan danne en skorpe, du har ikke brug for at farverne løber og derved blandes. Jeg tørre mine cookies omkring 2 timer mellem hver lag af glasur.

 

2. Blæser

For at opnå et blødt og skinnende look på dine cookies, kan du placere dem direkte foran en blæser mellem de forskellige glasur lag i et par minutter, det vil hjælpe med at danne skorpen og vil også forhindre små krater huller i din glasur

 

3. Farve blødning

En gang imellem kan farver bløde ind I en anden, hvis man burger meget stærke farver eller sort. For at forhindre dette skal man ikke tilføje for meget farve til glasuren. Du kan lade farven udvikle sig i et par timer og du vil se at den har fået en mørkere tone. Mørke farver kan du lave med en anelse tykkere konsistens, tillad dem at tørre før du placere lysere farver tæt på de mørkere farver og brug også en blæser som jeg nævnte tidligere, det vil hjælpe en del mod farve blødning.

 

4. Skitser / Outlining

Når du først starter vil du finde det nyttig at skitser din cookie med medium konsistens glasur og lad det tøre en lille smule før du begynder at oversvømme den. Det vil hjælpe hvis din glasur er en lille smule for tynd og forhindre at glasuren flyder over siden af din cookie. En outline vil også være let at tage af din cookie igen med en fugtig pensel, hvis du laver en fejl. Outlining med medium oversvømmelse er også en fordel hvis du laver et ”wet on wet” mønster, hvor du tilføjer detaljer i oversvømmelse konsistensen på våd glasur.

 

Opbevaring af cookies

 

Jeg ville normalt lave cookies op til en uge før. Når glasuren har tørret på cookien vil det ikke kunne falde af, så hvis dine æg er pasteuriseret er der ingen grund til bekymring med sygdom. Når småkagerne er helt tørret, har jeg pakket dem individuelle i cello poser og derefter placere dem i en lufttæt beholder i et mørkt, køligt og tørt sted. Du kan også gemme royal icing, som du ikke har brugt i op til en uge i køleskabet, før du bruger den igen bør du lade det komme til stuetemperatur og giver det en meget god omrøring, da det godt kan skilde lidt.

 

Du kan også fryse hele dekoreret cookies, hvis du har en masse at lave til en begivenhed. Individuelt pak dem i forseglede fryseposer og derefter placere dem i en lufttæt beholder. Når du fjerner beholderen, åben ikke låget, indtil de er helt optøet (jeg lader dem normalt stå natten over) ellers vil du få kondens, som kunne ødelægge glasur.

 

Cookie dejen kan også fryse godt rå, og du kan igen fryse udekorerede cookies på

Instagram